Geur

Airco ruikt vreemd

Een goedwerkende airconditioner moet onder normale omstandigheden geen geuren. Als u merkt dat uw airco nare geuren verspreidt, zal dat in de meeste gevallen op problemen duiden.

De oorzaak

De oorzaak van de geuren heeft ook alles te maken met de soort geur die u ruikt. Elke vreemde lucht duidt op een bepaald probleem. Voorbeelden van vreemde geuren zijn:

  • Een muffe geur
    Muffe geuren kunnen erop duiden dat er schimmel in uw systeem zit. Als er inderdaad schimmel in uw systeem, kunt u dit het best door een professional laten schoonmaken. Daarnaast is het ook mogelijk dat uw condensleiding verstopt zit.
  • Geur van rotte eieren
    Het is zeker niet prettig om aan te denken, maar bij een rotte eieren geur heeft u naar alle waarschijnlijkheid te maken met ongedierte in uw luchtpijpen. In dit geval is het verstandig om contact op te nemen met de ongediertebestrijding.
  • Een brandlucht
    Een brandlucht is natuurlijk nooit een goed teken. Wanneer uw airco een brandlucht afgeeft, heeft dit meestal te maken met elektrische problemen. Het is mogelijk dat de motor van de ventilator oververhit raakt.

Last van vreemde geuren?

Wij kunnen uw systeem nakijken om het precieze probleem te achterhalen. U kunt altijd contact met ons opnemen.

Scroll naar boven