Airco lekt water

Airco lekt water buitenunit

Om de zoveel tijd kan het gebeuren dat uw airco water lekt. Wanneer u buiten opeens een plas water onder uw buitenunit tegenkomt, kunnen de alarmbellen gaan rinkelen; maar het is belangrijk dat u begrijpt wanneer het lekken normaal is en wanneer er sprake is van een storing of een andere vorm van schade.

Wat is goed?

Het lekken van water wordt voornamelijk veroorzaakt enkele onschuldige factoren, bijvoorbeeld de stand van de thermostaat en de buitentemperatuur. Op een warme, vochtige dag is de kans dus groter om een plas water te ontdekken. Het is een teken dat uw airco hard bezig is.

Wat niet?

Wanneer er onder normale omstandigheden een klein beetje water lekt, is er geen sprake van een probleem. Als uw airco veel en lang door blijft lekken, is het verstandig om contact met ons op te nemen. Wij kunnen het probleem voor u achterhalen en het ook verhelpen.

Waardoor lekt mijn airco?

Er zijn diverse problemen die ervoor kunnen zorgen dat uw buitenunit water gaat lekken, enkele voorbeelden zijn:

 • Vuile luchtfilters
  Vieze of verstopte luchtfilters zorgen ervoor dat de verdamper van uw airco bevriest, hierdoor loopt de afvoer over.
 • Kapotte condensbak
  Hoe ouder uw airco is, hoe groter de kans op een verroeste of kapotte condensbak, met als gevolg dat er water uit uw airco lekt.
 • Blokkade in de afvoer
  Wanneer de afvoer van de airco is verstopt, kan deze gemakkelijk overlopen.
 • Onzorgvuldige installatie
  Zeker bij relatief nieuwe airco’s komt dit probleem geregeld voor. Laat een deskundige naar uw airco kijken, zodat het probleem verholpen kan worden.

Schakel Aircolux in

Als uw airco op een warme dag kleine beetjes water lekt, is er meestal geen probleem. Merkt u dat er veel water uit uw airco komt en dat uw airco blijft lekken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij kunnen uw airco inspecteren en een passende oplossing voor het probleem bedenken.

Scroll naar boven