Storingen

Storing FAQ’s

Bij een airco storing kunt u ook eerst onze FAQ’s raadplegen. Hier staan de meest gestelde vragen en oplossingen tussen. Staat uw probleem er niet bij? Neem dan contact op.

Frequently Asked Questions (FAQ)

Airco in huis werkt niet meteen

Systeem werkt niet meteen

Als de airco stopt en u wilt het systeem vervolgens direct opstarten, dan zal de compressor 3 minuten stoppen. Op deze manier wordt voorkomen dat de zekeringen springen.

Trekt u de stekker uit het systeem en steekt u de stekker er daarna weer in, dan zal het beveiligingscircuit gedurende 3 minuten van kracht zijn. Dit om de airco te beschermen.

Airco werkt niet meer

Systeem reageert niet

Als uw airco niet reageert, vervang dan eerst de batterijen van de afstandsbediening. Is dat niet het probleem, controleer dan in de meterkast of de zekering nog operationeel is.

Airco damp

Damp

Het is mogelijk dat er wat damp uit de binnenunit van het systeem komt, wanneer de cooling- en dry-functie in werking zijn. Dit wordt veroorzaakt door de plotselinge afkoeling van de lucht in uw ruimte. Op die manier kan enige condensvorming en damp ontstaan.

Daarnaast kan uw airco stoppen en damp produceren wanneer de automatische ontdooicyclus in werking treedt.

Geluid

Airco maakt vreemde geluiden

Dat een airco zo nu en dan geluid maakt is niet vreemd. Sterker nog, bepaalde geluiden horen er gewoonweg bij. Natuurlijk zijn er ook geluiden die u eigenlijk niet zou moeten horen. Het is belangrijk om dit soort geluiden te herkennen, zodat wij er een oplossing voor kunnen vinden.

Lees meer

Geur

Airco ruikt vreemd

Een goedwerkende airconditioner moet onder normale omstandigheden geen geuren. Als u merkt dat uw airco nare geuren verspreidt, zal dat in de meeste gevallen op problemen duiden.

Lees meer

Airco lekt water

Airco lekt water buitenunit

Om de zoveel tijd kan het gebeuren dat uw airco water lekt. Wanneer u buiten opeens een plas water onder uw buitenunit tegenkomt, kunnen de alarmbellen gaan rinkelen; maar het is belangrijk dat u begrijpt wanneer het lekken normaal is en wanneer er sprake is van een storing of een andere vorm van schade.

Lees meer

Airco lampje knippert

Airco maakt vreemde geluiden

Dat een airco zo nu en dan geluid maakt is niet vreemd. Sterker nog, bepaalde geluiden horen er gewoonweg bij. Natuurlijk zijn er ook geluiden die u eigenlijk niet zou moeten horen. Het is belangrijk om dit soort geluiden te herkennen, zodat wij er een oplossing voor kunnen vinden.

Uitblaas systeem werkt niet

Uitblaas systeem is gestopt of is zwak

De heating-functie start om de inwendige onderdelen van het systeem te laten opwarmen. Op dat moment draait de ventilator met lage snelheid. Tijdens deze functie zal de buitenunit bovendien op zeer lage snelheid draaien, wanneer de kamertemperatuur stijgt. Wilt u uw ruimte nog verder verwarmen? Stel de thermostaat dan hoger in. Als de automatische ontdooiing in werking treedt, zal de buitenunit tijdelijk stoppen. Op dat moment zal het OPERATION-controlelampje knipperen.

Als de dry-functie in werking is of wanneer uw systeem bezig is de kamertemperatuur te bewaken, dan draait de ventilator op lage snelheid. In de superquiet-functie draait de ventilator zelfs heel langzaam. Ook in de monitor-AUTO-functie draaien de ventilatoren op zeer lage snelheid.

Wilt u een afspraak maken met ons?

Laat het ons weten
Scroll naar boven